Yalnız Mesajı Göster

Mercimek Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mercimek Dolması



Mercimek Dolması Tarifi - Mercimek Dolması Nasıl Yapılır

Malzemeler:


Asma yaprağı - 150 gram

Su 3 su bardağı - 600 gram

Kırmızı mercimek 1 su bardağı - 180 gram

Soğan 2 orta boy - 120 gram

Zeytinyağı 1/2 su bardağı - 100 gram

Bulgur (köftelik) 1/2 su bardağı - 75 gram

Tuz 2 tatlı kaşığı - 12 gram

Şeker 1 yemek kaşığı - 8 gram

Nane 1 yemek kaşığı - 13 gram

Kara biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram

Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı - 1 gram

Limon 1 orta boy - 50 gram

Yapılışı:


Yaprakları yıka, saplarını ayır Tencereye suyu koy, kaynayınca yaprakların yarısını ekle, bir kez alt üst ederek 4-5 dakika pişir, diğer yarısını da aynı şekilde haşla Haşlama suyunu ölç, 3 su bardağına tamamla ve beklet

Mercimeği yıka, süz Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağla birlikte tencereye koy, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür Mercimek ve bulguru ekle Haşlama suyundan 1 su bardağı koy, karıştır, 15 dakika dinlendir Tuz, şeker, nane ve baharatı kat, tekrar karıştır

Yaprakların damarlı yüzü, sarıldığında içe gelecek şekilde yerleştir, birer kenarına hazırlanan içten koy, bohça gibi sarıp, yassı ve beşgen şekilli dolmalar yap Yayvan bir tencerenin dibine asma yapraklarından döşe Dolmaları katlanan yüzü alta gelecek şekilde diz, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapat

Kalan haşlama suyunu ısıt, dolmaların kenarından yavaş yavaş boşalt, 1 saat kadar pişir Soğuyunca servis tabağına al Dilimlenmiş limonla servis yap

Alıntı Yaparak Cevapla