Yalnız Mesajı Göster

Bakla Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakla Sarması



Malzemeler:



500 gram taze asma yaprağı


Bir buçuk su bardağı kuru iç bakla


2 adet büyük boy soğan


Yarım su bardağı ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı


1 çorba kaşığı domates salçası


1 tatlı kaşığı biber salçası


7-8 dal taze reyhan


1 adet büyük boy domates


Yarım demet ince kıyılmış dereotu


600 gram koyun sırtı


Tuz


Üzerine:


1 adet soğan


1 çorba kaşığı salça


2 çorba kaşığı tereyağı


1 çorbakaşıgı sıvıyağ


Yarım su bardağı su


Hazırlanışı:




İç baklayı derin bir kaseye alın İçine küp doğranmış soğan, yıkanmış ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı, domates - biber salçası, ince kıyılmış taze reyhan, rendelenmiş domates ve dereotunu katıp iyice karıştırın Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup kare bohça şeklinde sarın


Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin Tencerenin dibine 2-3 adet taze asma yaprağı yayın ve üzerine büyük kareler halinde kesilmiş eti yerleştirin En üste de sarmaları dizin ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin Diğer tarafta bir tavada ince kıyılmış soğan ile salçayı, tereyağı ve sıvıyağda kavurun Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın Bu karışımı dolmanın üzerine boşaltın Kısık ateşte 2 saat daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla