Konu
:
Ayranlı Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Ayranlı Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayranlı Sarma
Malzemeler
2 su bardağı yarma (yarma; aşurelik buğdayın köftelik bulgur kadar öğütülmüştür
aşurelik buğdayı robotta öğüterek elde edebilirsiniz
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 kg
yoğurt
1 yumurta
4 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı dolusu salça
1 tatlı kaşığı Pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
500 gr
taze asma yaprağı
2 yemek kaşığı un
Yapılışı
Yarmayla köftelik bulgur bir biriyle karıştırıldıktan sonra bir tatlı kaşığı tuz ilave edilip bir kez daha karıştırılır
Ilık suyla 5 dakika kabartılır
Kabaran bulgur ve yarma azar azar ılık su ilave edilerek bir birini tutup ayrılmayacak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğrulur
Tencerede bir miktar su kaynatıp asma yaprakları hafif haşlanıp çıkartılır ve suyu süzdürülür
Yapraklar büyükse dörde küçükse üçe bölünüp hazırlanır
Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alınıp yaprağın içersine koyulup serçe parmağı kalınlığında ve onun yarısı kadar uzunluğunda sigara gibi sarılır
Tencereye yan yana sıralanır
En üstüne bir tabak kapatılır
1 bardak su ilave edilip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir
Derin bir kase içersinde yoğurt, un, yumurta çırpılır
Azar azar su ilavesiyle ayran kıvamına gelene dek karıştırılarak özdeşleştirilir
Özdeşleşen sos ocakta karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir
Kaynayan sos tenceredeki sarmaların üzerine dökülür
10-15 dakika sarmayla pişen sosun altı kapatılır
Tavada incecik kıyılan kuru soğanlar tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur
Salçası, pul biberi eklenir
Salçalı sos isteğe göre direk tencereye karıştırıp servis yapılabilir
Yada kaselere koyulduktan sonra birer ikişer kaşık kaselerin üzerine dökülerek servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul