Yalnız Mesajı Göster

Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi



Malzemeler


500 gr kavurmalık kuşbaşı et

1 Tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

20 Adet kuru patlıcan

Yeteri kadar tuz, karabiber

4 Adet soğan

1 Çay bardağı sıvıyağ

2 Çorba kaşığı margarin

2 Çay bardağı pirinç

1 Çorba kaşığı salça

1 Çay kaşığı fesleğen



Hazırlanışı


Kuşbaşı etini margarinle birlikte bıraktıkları suyu çekene dek kavurun


Etler kavrulunca yıkayıp, süzülmüş 2 çay bardağı pirinci, küçük doğranmış soğan, 1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ve 1 çay kaşığı fesleğeni ekleyin


Kuru patlıcanları sihay suyu çıkana kadar haşlayıp, süzün


Haşladığınız patlıcanların içine kavurmalı dolma içini doldurun


Tencereye yatık olarak dizin


Üzerini biraz geçecek kadar sıcak su dökün


Dolmaların üzerine bir tabak örtün ve tencerenin kapağını kapatın


Önce hızlı ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin


30 Dakika dinlendirip, servis yapın


NOT : Arzuya göre patlıcan dolmasını, kuru soğan ile birlikte servis yapabilirsiniz



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla