Konu
:
Erişteli Yaprak Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Erişteli Yaprak Dolması Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erişteli Yaprak Dolması Tarifi
Malzemeler
1 demet maydanoz
100 gr pirinç
3 orta boy soğan
750 gr yaprak
500 gr orta yağlı koyun kıyması
Tuz, karabiber, nane yaprakları
1 kg yoğurt
250 gr margarin
1 torba erişte
Hazırlanışı
Soğanların kabukları soyulduktan sonra bunları ince ince kıyın ve yeteri kadar tuzla birlikte ovuşturun
Geri kalan tüm malzemeyi de elde etmiş oluyorsunuz
Yaprakları açtıktan sonra bunları ılık suda yarım saat kadar bekletin
Sonra bunları sıraladıktan sonra üzerine margarin dilimleri ve su koyun
Böyle orta ısıda pişirin
Erişteyi haşlayıp yağda pişirdikten sonra tabağa önce dolmaları üzerine suyunu dökün
Yoğurdu da ortaya koyduktan sonra erişteleri üzerine koyun
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul