Yalnız Mesajı Göster

Erişteli Yaprak Dolması Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erişteli Yaprak Dolması Tarifi



Malzemeler


1 demet maydanoz

100 gr pirinç

3 orta boy soğan

750 gr yaprak

500 gr orta yağlı koyun kıyması

Tuz, karabiber, nane yaprakları

1 kg yoğurt

250 gr margarin

1 torba erişte


Hazırlanışı


Soğanların kabukları soyulduktan sonra bunları ince ince kıyın ve yeteri kadar tuzla birlikte ovuşturunGeri kalan tüm malzemeyi de elde etmiş oluyorsunuz


Yaprakları açtıktan sonra bunları ılık suda yarım saat kadar bekletinSonra bunları sıraladıktan sonra üzerine margarin dilimleri ve su koyunBöyle orta ısıda pişirin


Erişteyi haşlayıp yağda pişirdikten sonra tabağa önce dolmaları üzerine suyunu dökünYoğurdu da ortaya koyduktan sonra erişteleri üzerine koyun Afiyet olsun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla