Konu
:
Beğendili Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Beğendili Biftek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beğendili Biftek
biftek nasıl pişirilir - biftek tarifi - beğendili biftek nasıl yapılır - beğendi nasıl yapılır - hünkar beğendi tarifi
Malzeme:
600 gram biftek
1 kahve fincanı mısırözü Yağı
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı Pulbiber
1 diş sarımsak
1 paket kiraz domates
5 adet sivri biber
Beğendi için :
6 adet patlıcan
4 çorba kaşığı mısırözü yağı
2 çorba kaşığı k Un
1,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar peyniri
Yeteri kadar Tuz, karabiber
Tarifi:
Biftek etini ince doğradıktan sonra sıvıyağ, sarmısak, kekik ve pulbiber ile 1-2 saat marine edin
Daha sonra etleri yapışmaz yüzeyli tavaya alıp karıştırarak soteleyin
Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları delerek ocakta veya önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin
Közledikten sonra kabuklarını soyarak, ince ince doğrayın
Tencereye sıvıyağı ve unu alıp kısık ateşte kavurun
Daha sonra sütü ilave edip, fokurdayana kadar kaynatın
Tenceredeki sosun içine közlenmiş patlıcanları ekledikten sonra kısık ateşte kaşık yardımıyla ezin
Ardından tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip karıştırın
Hazırlamış olduğunuz beğendiyi servis tabağına alın
Beğendinin üzerine eti yerleştirip, közlenmiş domates ve biberle servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul