Konu
:
Kuzu Etli Soğan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Etli Soğan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Etli Soğan Kebabı
soğan kebabı nasıl yapılır - et yemeği tarifleri
MALZEMELER:
* Yarım kg arpacık soğan
* Yarım kg kuzu eti (yağsız)
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* Yarım yemek kaşığı domates salçası
* tuz, kırmızı pulbiber
* 1 çay kaşığı limon tuzu
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* zeytinyağı
YAPILIŞI:
1
Etleri kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin
2
Suyunu çekince zeytinyağı ekleyin, salçaları ve baharatını atıp 2-3 dakika kavurun
3
Üzerini geçecek kadar sıcak su katıp kaynatın, kapağını örtüp pişmeye bırakın
Arada kontrol edin, gerekirse çok az miktarlarda sıcak su ekleyin
Amaç etleri su bırakmadan pişirmek!
4
Soğanları tereyağında dirilikleri hafif gidene kadar çevirerek pişirin
5
Etler pişince soğanları ekleyin
2-3 dakika pişirip tuzunu ve limon tuzu katarak ocaktan alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul