06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2
Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri
Malzemeler
800 gr kemikli kuzu eti
10 adet taze soğan
5 diş sarımsak
1 demet taze nane
4 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (60 gr)
5-6 adet pazı yaprağ
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
Tuz, karabiber
Defne yaprağı
5-6 adet karanftf
Yapılışı
Etleri 1,5 litre suda karanfil, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 10-15 dk kadar haşlayın Haşlama suyundan çıkartıp bir kenarda bekletin
Kuru soğanı yarım ay şeklinde halkalar halinde kesin
Pazı yapraklarını ayıklayın, büyük parçalar halinde doğrayın
Taze soğanları 5 cm uzunluğunda kesin Sarımsakları iri iri kıyın
Etlerinizi bir tencereye dizin Halka soğanları, taze soğanların yarısını, sarımsakları, 1/2 demet naneyi ve ayıklanmış pazı yapraklarını etlerin üzerine kapatın Tuz ve karabiberle lezzetlendirin Tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye koyun, kısık ateşte 50-55 dk pişirin
Unu, 1/2 bardak suyla karıştırın Kalan naneleri, taze soğanları ve sulandırdığınız unu, pişmesine yakın, etinize ekleyin 2-3 daha pişirip, hemen servis yapın
|
|
|