Yalnız Mesajı Göster

Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rumeli Usulü Kuzu Kapama 2



Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri

Malzemeler

800 gr kemikli kuzu eti

10 adet taze soğan

5 diş sarımsak

1 demet taze nane

4 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (60 gr)

5-6 adet pazı yaprağ

3 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı un

Tuz, karabiber

Defne yaprağı

5-6 adet karanftf


Yapılışı

Etleri 1,5 litre suda karanfil, tuz ve defne yaprağını ilave ederek 10-15 dk kadar haşlayın Haşlama suyundan çıkartıp bir kenarda bekletin

Kuru soğanı yarım ay şeklinde halkalar halinde kesin

Pazı yapraklarını ayıklayın, büyük parçalar halinde doğrayın

Taze soğanları 5 cm uzunluğunda kesin Sarımsakları iri iri kıyın

Etlerinizi bir tencereye dizin Halka soğanları, taze soğanların yarısını, sarımsakları, 1/2 demet naneyi ve ayıklanmış pazı yapraklarını etlerin üzerine kapatın Tuz ve karabiberle lezzetlendirin Tereyağını da küçük parçalar halinde tencereye koyun, kısık ateşte 50-55 dk pişirin

Unu, 1/2 bardak suyla karıştırın Kalan naneleri, taze soğanları ve sulandırdığınız unu, pişmesine yakın, etinize ekleyin 2-3 daha pişirip, hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla