Yalnız Mesajı Göster

Pirzola Çatısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzola Çatısı



MALZEMELER


16 adet kalem pirzola

2 sap biberiye

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tane karabiber


Püre için:


6 adet patates

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1 su bardağı rendelenmiş kaşar rendesi

Tuz




HAZIRLANIŞI


Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun Ateş kısık olmalı Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin 3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin

Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blenderda ezin


Tencereye 1 yemek kaşığı margarin ve un koyun Unu pembeleşene kadar kavurun Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun Sıcak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla