Konu
:
Pirzola Çatısı
Yalnız Mesajı Göster
Pirzola Çatısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirzola Çatısı
MALZEMELER
16 adet kalem pirzola
2 sap biberiye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Püre için:
6 adet patates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar rendesi
Tuz
HAZIRLANIŞI
Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun
Ateş kısık olmalı
Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin
3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin
Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin
Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blenderda ezin
Tencereye 1 yemek kaşığı margarin ve un koyun
Unu pembeleşene kadar kavurun
Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın
Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun
Sıcak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul