Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Pırasa

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Pırasa



Kıymalı Pırasa Tarifi - Kıymalı Pırasa Nasıl Yapılır - Kıymalı Pırasa Malzemeleri



Malzeme Listesi


Yarım Kilogram Kıyma

1 Kilogram Pırasa

2 Adet Soğan

1 Yemek Kaşığı Salça

2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

2 Su Bardağı Su

2 Çay Kaşığı Tuz (Dövülmüş)

Yarım Çay Kaşığı Karabiber


Kıymalı Pırasa Nasıl Yapılır?


1 Pırasaları soyup yıkayın, ince olmayacak şekilde 2-3 parmak kalınlığında doğrayın, arzunuza göre pırasaları verev olarak da doğrayabilirsiniz


2 Soğanları soyup yıkadıktan sonra yemeklik olarak doğrayın ve yağı tencerede hafifçe kızdırdıktan sonra soğanları renkleri pembeleşmeye başlayana kadar kavurun


3 Kavrulmuş soğanların içerisine kıymayı ekleyip kıyma da pişene dek kavurmaya devam edin


4 Kıymalar kavrulurken salçayı ayrı bir kasenin içerisinde yavaş yavaş oda sıcaklığında su ekleyerek iyice inceltip kıymalara ekleyin


5 Salça iyice pişip fokurdamaya başlayınca içerisine pırasaları ekleyip bir iki kez karıştırın


6 1 su bardağı suyu ekleyip tuz ve karabiber ekledikten sonra tencerenin kapağını yemeğin taşmaması için biraz açık kalacak şekilde kapatın


7 Yarım saat pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabağına alıp servis edebilirsiniz

Not:


Bu tarifi uygularken su yerine et suyu ya da et bulyon da kullanabilirsiniz


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla