06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyde Dana Kuşbaşı
Milföyde Dana Kuşbaşı Tarifi - Milföyde Dana Kuşbaşı Yapılışı - Milföyde Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Milföyde Dana Kuşbaşı Malzemeleri

İçindekiler:
1 kg Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
5 sap taze kekik (yapraklanmış)
1 çorba kaşığı tane karabiber
6 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet arpacık soğan (2`ye kesilmiş)
4 adet milföy hamuru
100 gr otlu peynir (ufalanmış)
1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
Tarif:
• Et, sarmısak, kekik, tane karabiberi iyice harmanlayın Üzerini streç film ile örtün ve en az 2 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin
• Etlerin üzerlerine un serpin ve parmak uçlarınızla karıştırarak her taraflarını bulayın
• Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler kahverengi oluncaya kadar pişirin
• Etleri tavadan alıp, aynı tavaya soğanları koyun Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar altın sarısı renk alıncaya kadar soteleyin
• Aynı tavaya etleri ekleyin Tavaya kapak kapatın ve kısık ateşte 1,5 saat pişirin 4 adet porsiyonluk fırın kabına paylaştırın
• Bir adet milföy hamurunu fırın kabınızın ebadından biraz daha geniş olacak şekilde inceltin Yarısına otlu peynirin 1/4`ünü serpip, kalan boş kısmı peynirlerin üzerine kapatın Merdane ile, fırın kabı ebadından (her bir kenarından) 0 5 cm geniş olacak şekilde inceltin
• Milföyleri etlerin üzerine yerleştirip, kenarlarını içeri doğru kıvırın Fırça ile üzerlerine yumurta sürüp, ortalarını keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin
• Önceden ısıtılmış 1800C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak pişirin
|
|
|
|