Yalnız Mesajı Göster

Körili Dana Kuşbaşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Körili Dana Kuşbaşı



Körili Dana Kuşbaşı Tarifi - Körili Dana Kuşbaşı Yapılışı - Körili Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Körili Dana Kuşbaşı Malzemeleri

Malzemeler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı zencefil (ince rendelenmiş)

1 tatlı kaşığı kimyon tohumu (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (dövülmüş)

200 ml et suyu (kaynar)

1 adet etli kırmızı biber (iri doğranmış)

3 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri temizlenmiş, iri küp doğranmış)

400 gr nohut (konserve, süzülmüş)

8 sap maydanoz (iri doğranmış)

Tuz, pul kırmızıbiber, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Hazırlanışı:

Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin

Karıştırmaya devam ederek pul kırmızıbiber, zencefil, kimyonun yansı ve kişnişi serpip 30 san ısıtın

Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri katıp, etlerin renkleri değişinceye kadar, yaklaşık 6-7 dak soteleyin

Üzerine et suyunu gezdirip, tuz ve karabiber serpin Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak pişirin Etli kırmızı biber, domates ve nohutu ekleyip, kalan kimyonu serpin ve 10-15 dak daha pişirin Maydanoz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla