Yalnız Mesajı Göster

Acı Soslu Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Soslu Bonfile



Acı Soslu Bonfile Tarifi - Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır - Acı Soslu Bonfile Malzemeleri




Malzeme Listesi


1,5 Çay Kaşığı Karabiber

1 Kilogram Bonfile

2 Adet Domates

2 Adet Sivri Biber (Acı)

1 Adet Soğan

3 Diş Sarımsak

1 Yemek Kaşığı Salça

1 Yemek Kaşığı Tereyağ

1 Çay Kaşığı Tuz


Acı Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?


Eğer etleri bir gece önceden süte batırıp bekletirseniz etleriniz çok daha yumuşak olacaktır


1 Domates, biber, soğan, dilimlenmiş sarımsak, salça, tereyağı ve karabiberin hepsini rondodan geçirin


2 Rondodan geçirilmiş malzemelerin üzerine yarım su bardağı su ekleyerek küçük bir sahanda ya da tavada 10 dakika kadar pişirin Fokurdamaya başladığında ateşten alın


3 Fırınınızı 150 derecede ısıtmaya başlayın


4 Bonfilelerinizi fırın tepsisine yayıp üzerine sosu boca edin


5 Tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp yaklaşık 1 saat pişirin


6 Fırından aldığınız etlerin üzerine tuz ve karabiber serpip servise alabilirsiniz

Not:


Etlerin sertleşmemesi için pişerken tuz eklemeyip, tuzu piştikten sonra ekleyin


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla