Konu
:
Niğde Tava
Yalnız Mesajı Göster
Niğde Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Niğde Tava
1 kg kuzu yada koyun eti
1 kg patlıcan
250 gr sivri biber
yarım kg domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 baş sarımsak
Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruz
öncelikle biber, patlıcan ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz daha sonra sırayla tepsiye boşluk kalmıycak şekilde diziyoruz sarımsaklarımızı aralarına serpiştiriyoruz
tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz
etinizin yağına göre yağ ilavesi yapmanız mümkün
250 c fırında 1 saat pişiriyoruz
(eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)
Afiyet olsun
Not:Biraz suyu kalacak şekilde pişirirseniz pilav üstüne servis yapıncada harika oluyor
__________________
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul