Konu: Niğde Tava
Yalnız Mesajı Göster

Niğde Tava

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Niğde Tava






1 kg kuzu yada koyun eti

1 kg patlıcan

250 gr sivri biber

yarım kg domates

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 baş sarımsak


Etlerimizi bir gece önceden rendelenmiş soğan ve yağ ile yada 1 yemek kaşığı yoğurt ile terbiye ediyoruzöncelikle biber, patlıcan ve kabuğu soyulmuş domateslerimizi doğruyoruz daha sonra sırayla tepsiye boşluk kalmıycak şekilde diziyoruz sarımsaklarımızı aralarına serpiştiriyoruz tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz etinizin yağına göre yağ ilavesi yapmanız mümkün


250 c fırında 1 saat pişiriyoruz (eğer terbiye etmek için yoğurt kullanıcaksanız tepsiye dizmeden yıkamanız gerekicek)


Afiyet olsun


Not:Biraz suyu kalacak şekilde pişirirseniz pilav üstüne servis yapıncada harika oluyor

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla