Konu
:
Etli Enginar
Yalnız Mesajı Göster
Etli Enginar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Enginar
Etli Enginar Tarifi - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri
Malzeme Listesi
100 Gram Margarin
1 Adet Kuru Soğan
Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı)
1 Adet Domates (Büyük Boy)
1 Su Bardağı Su
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
4 Adet Enginar (Büyük Boy)
1 Yemek Kaşığı Dereotu
2 Yemek Kaşığı Un
1 Adet Limon Suyu
Etli Enginar Nasıl Yapılır?
1
Domatesi küçük küçük doğrayın
2
Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın
3
Enginarları ayıklayın, 2 yemek kaşığı ve 1 adet limon suyunun içerisinde bekletin
4
Margarini bir tencereye alın ve eritin
5
Erittiğiniz margarinin içerisine küçük doğranmış soğanı, domatesi, kuşbaşı eti, tuzu, karabiberi ve 1 su bardağı suyu ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar 30 dakika pişirin
6
Pişirdiğiniz etleri unlu limon suyunda beklettiğiniz enginarların içerisine yerleştirin ve orta hararette enginarlar yumuşayıncaya kadar 25 dakika pişirin
7
Üzerine 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul