Konu
:
Dana Puli ( Sebzeli)
Yalnız Mesajı Göster
Dana Puli ( Sebzeli)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Puli ( Sebzeli)
Gereçler:
800 gr dana puli ( arka bacağın üst kısmı)
250 gr arpacık soğan veya küçük soğan
2-3 adet yeşil biber
2-3 adet orta boy patates 2 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı margarin
Tuz-karabiber
Maydanoz-dereotu
Yapılışı:
1
Dana veya sığırın bacak tarafından çıkarılan puliyi irice parçalara böldürün
Ayıklanmış soğan ve az suyla etleri çelik tencereyle ateşe koyup, önce harlı sonra kısık ateşte, 20 dk pişirin
2
Sebzeleri ayıklayıp irice doğrayın
Yeterince sıcak su, tuz ve karabiberi etlere katın
Kısık ateşte kaynatarak etlerin ve sebzelerin pişmesini sağlayın
3
Servisten önce üzerine kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin
Not: Dana puliyi mantarlı da yapabilirsiniz
250 gr mantar yeterlidir
Limonlu ve tuzlu suda haşlanmış mantar ete katılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul