Yalnız Mesajı Göster

Kilis Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kilis Tavası



Kilis Tavası Tarifi - Kilis Tavası Nasıl Yapılır - Kilis Tavası Malzemeleri
Malzeme Listesi


* 500 Gram Et (Kuşbaşı Dana)

* 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

* 1 Tatlı Kaşığı Tuz

* 3 Adet Domates (Orta Boy)

* 6 Adet Çarliston Biber

* 2 Adet Patlıcan

* 2 Adet Patates

* 2 Adet Kuru Soğan

* 2 Çay Kaşığı Karabiber

* Yarım Su Bardağı Su


Kilis Tavası Nasıl Yapılır?


1 Domates,Çarliston biber,patlıcan,patates ve kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı arzu ettiğiniz büyüklükte küp küp doğrayın ve derin bir kaba alın


2 Doğradığınız sebzelere, yarım su bardağı suda erittiğiniz biber salçasını,kuşbaşı eti,karabiber ve tuzu ilave edip hepsini karıştırın


3 Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla