Yalnız Mesajı Göster

Koyun Budu Rosto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koyun Budu Rosto



Gereçler:


1,5 kg koyun budu( yağı ayrılmış)


2 yemek kaşığı yemeklik yağ


2 küçük havuç 2 orta boy soğan


Tuz



Yapılışı:


1 Büyücek bir tencereye 2 kaşık yağla beraber koyun budunu koyup ara sıra çevirerek 10-15 dakika kızartın Ayıklayıp dörde böldüğünüz sebzeleri kattıktan sonra biraz daha kızartın


2 Yeterince sıcak su ve tuz katıp üzeri kapalı olarak kısık ateşte 1,5-2 saat pişirin


3 Et suyunu çekince, dilimler halinde keserek bir servis tabağına yerleştirin Etin üzerine tenceredeki sebzeli ve yağlı suyu süzgeçten geçirin

Not: Etleri bu şekli vererek servis tabağına yerleştirin Budun kemiğini süslü kağıtla sarıp etlerin ucuna koyun Eti, haşlanmış ve sote yapılmış sebzelerle süsleyip servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla