Yalnız Mesajı Göster

Fırında Soslu Bonfile

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Soslu Bonfile



Fırında Soslu Bonfile Tarifi - Fırında Soslu Bonfile Nasıl Yapılır - Fırında Soslu Bonfile Malzemeleri



Malzeme Listesi


4 Parça Bonfile (Orta Büyüklükte)


Fırınlama Sosu;

Yeterince Tane Karabiber (Taze Çekilmiş)

1 Çay Kaşığı Tuz

Yarım Su Bardağı Su (Oda Sıcaklığında)

1 Yemek Kaşığı Tereyağı

1 Yemek Kaşığı Salça

2 Diş Sarımsak

1 Adet Soğan (Orta Boy)

2 Adet Domates (Orta Boy)


Fırında Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?


1 Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soyun,


2 Biberleri yıkayıp sap ve çekirdeklerini çıkarın


3 Soğanın ve sarımsağın dış kabuğunu çıkarıp yıkayın


4 Hazırladığınız malzemeleri 2-3 parçaya bölerek robot yada rondonun içerisine atın


5 Robottaki malzemelerin üzerine salça, tereyağ, tuz ve biberi ekleyip 1-2 dakika püre kıvamına gelene kadar karıştırın


6 Üzerine yarım su bardağı su ilave edip bir kez daha karıştırın


7 Bonfileleri yayvan (üst üste gelmeyecekleri) bir fırın kabına yan yana dizin


8 Etlerin üzerine hazırladığınız soso döküp yayın


9 Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın


10 150 derece fırında en az 2,5 saat pişirin

Not:


1 Bu tarifin lezzeti hem ağır pişmesinden hemde sosundan gelmekte, sosun vazgeçilmezi elbette tereyağı Eğer iz yemeğin bu şekilde ağır olacağını düşünüyorsanız yerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyebilir dilerseniz 1-2 çay kaşığı tereyağı lezzet için içerisine atabilirsiniz


2 Bu tarif ile misafirlerinize ne servis edebileceğinizi düşünüyorsanız et yanına yakışır menümüzü kontrol etmenizi tavsiye ederiz


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla