Konu
:
Taze Börülceli Kuzu Eti
Yalnız Mesajı Göster
Taze Börülceli Kuzu Eti
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Börülceli Kuzu Eti
Gereçler:
600 gr kuşbaşı kuzu eti
2 orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 tepeleme çay kaşığı kırmızıbiber 1 adet taze kırmızıbiber
300 gr taze yeşil börülce
1/ 2 bardak şarap+ 1/ 2 bardak su
Tuz-biraz maydanoz
Yapılışı:
1
Etleri 3 cm büyüklüğünde doğratın
Soğan ve sarmısakları irice kıyın
2
Etleri, kızdırılmış yağda 2 dakika kavurun
Sonra soğan ve sarmısağı katın
dakika sonra da salçayı koyup 2 dakika daha karıştırarak pişirin
3
Doğranmış kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz, tuz, kırmızıbiber, şarap ve su ekleyip 10 dakika kısık ateşte pişirin
Ayıklanmış börülceleri katın ve 15 dakika daha pişirin
Üzerine maydanoz serpin ve beyaz pilavla servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul