Konu
:
Kuzu Kapama 3
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapama 3
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapama 3
Kuzu Kapama Tarifi - Kuzu Kapama Yapılışı - Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Kuzu Kapama Malzemeleri
1 kg
kuzu eti (5 eşit parçaya bölünmüş)
tuz
karabiber
3 bardak su
25 adet yeşil soğan
2 tane iri marul
3 bağ dereotu
Etleri üzeri örtülünceye kadar su dolu bir tencerede harlı ateşe oturtun
Tam kaynama sırasında ateşten alıp soğuk suyla yıkayın
Başka tencereye alıp tuzunu biberini ve suyunu koyun
Soğanların başlarını atıp yeşil kısımlarını 5 er santim uzunluğunda doğrayın
Marulları ayıkladıktan sonra ortadan ikiye bölün, kaynar suda, soğanlarla birlikte 2-3 dakika haşlayın
Tamamen susuz olarak etlerin üzerine yayıp, dereotu da serperek ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul