Konu
:
Kuzu Külbastı 4
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Külbastı 4
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Külbastı 4
Kuzu Külbastı Tarifi - Kuzu Külbastı Yapılışı - Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır - Kuzu Külbastı Malzemeleri
Kuzu But (600 gram)
Kırmızı Biber (Yarım adet)
Sarı Biber (Yarım adet)
Yeşil Biber (Yarım adet)
Kabak (1 adet)
Havuç (1 adet)
Yeşil Soğan (2 adet)
Sıvıyağ (1 çay bardağı)
Sarımsak (3 diş)
Taze Kekik (4 dal)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Bir teflon tavaya 1 çay bardağı sıvıyağı koyarak ısıtın ve üzerine ince dilimler halinde doğradığınız yarım yeşil biberi, yarım sarı biberi, 1 adet havucu, 1 adet kabağı ve 2 adet taze soğanı atın
3 diş sarımsağı da küçük küpler halinde doğrayarak tavaya ekleyin
4 dal taze kekiği küçük küçük doğrayın ve tavaya serpin
Hepsini birlikte karıştırın
Sebzeler kızgın yağda 1-2 dakika sotelendikten sonra (canlılıkları ve dirilikleri tamamen yok olmadan) tavadaki malzemeyi (yağ tavada kalacak şekilde) servis tabağına alın
Bu sırada kuzu budunu yaprak gibi kesin
Etleri keserken olabildiğince ince, bütün ve zarsız olmasına dikkat edin
Dilediğiniz miktarda tuzla etleri tuzlayım
Sebzeleri kızarttığınız tavadaki yağın üstüne kestiğiniz kuzu butlarını yerleştirin ve yaklaşık 5 dakika etler kızarmcaya kadar pişirin
Kızartma ateşinizin iyice kızmış olmasına dikkat edin
Ayrı bir yerde hazırladığınız pilavı servis tabağının ortasına koyarak yemeği servis edebilirsiniz
Sebzelerin üzerine dilimlenmiş maydanozları koyun ve üzerine etleri yayarak servis yapabilirsiniz
Not: Etleri bir gün önceden zeytinyağı, tuz ve kekikle terbiyeleyerek, bir gün buzdolabında dinlendirilmesi önerilir
Etlerin mümkün olduğu kadar kızgın tavada sulandırılmadan kızartılması gereklidir
Aksi halde et sert olur
Etlerin kızartılmasında çok az yağ kullanıldığı için teflon tavayı tercih etmeniz iyi olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul