06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nazende
Gereçler
1kğ lahana yaprağı
1 kg kuşbaşı kuzu eti az yağlı
1su bardağı ceviz
tuz ,karabiber,limon
1/2 demet maydanoz,1/2 demet dereotu,1/2 demet taze nane sos
1,5 bardak tahin
2limon suyu
5 diş sarımsak
tuz ,karabiber, kırmızı biber
Yapılışı
1 Lahana yaprakları tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır Sonra kalın damarları ayrılır
2 et bir bıçakla ince ince kesilir
3 etin içine orta döğülmüş ceviz tüm baharatlar ve ince doğranmış otlar eklenir iyice bıçakla kese kese karıştırılır
4 lahana yapraklarının içine bu iç konularak ince rulolar halinde sarma yapılır
5 sarmalar tencereye dizilir tuz eklenerek azsu ve kısık ateşte etler pişesiye kadar pişirilir pişen tencere bir tepsiye ters olarak tapatılır
6 tahin,ezilmiş
sarımsaklar,iki limonun suyu,bakaratlarla birlikte iyice karıştırılarak sos hazırlanır
7 ters çevrilmiş tencere kaldırılarak sos sarmaların üzerine dökülür üzeri kapatılarak soso çekmesi beklenilir
|
|
|