Konu: Nazende
Yalnız Mesajı Göster

Nazende

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nazende



Gereçler

1kğ lahana yaprağı

1 kg kuşbaşı kuzu eti az yağlı

1su bardağı ceviz

tuz ,karabiber,limon

1/2 demet maydanoz,1/2 demet dereotu,1/2 demet taze nane sos

1,5 bardak tahin

2limon suyu

5 diş sarımsak

tuz ,karabiber, kırmızı biber
Yapılışı

1Lahana yaprakları tuzlu ve limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanırSonra kalın damarları ayrılır

2et bir bıçakla ince ince kesilir

3 etin içine orta döğülmüş ceviz tüm baharatlar ve ince doğranmış otlar ekleniriyice bıçakla kese kese karıştırılır

4 lahana yapraklarının içine bu iç konularak ince rulolar halinde sarma yapılır

5sarmalar tencereye dizilir tuz eklenerek azsu ve kısık ateşte etler pişesiye kadar pişirilir pişen tencere bir tepsiye ters olarak tapatılır

6tahin,ezilmiş

sarımsaklar,iki limonun suyu,bakaratlarla birlikte iyice karıştırılarak sos hazırlanır

7 ters çevrilmiş tencere kaldırılarak sos sarmaların üzerine dökülür üzeri kapatılarak soso çekmesi beklenilir

Alıntı Yaparak Cevapla