Konu
:
Bayram Semirsegi (Sembüsek)
Yalnız Mesajı Göster
Bayram Semirsegi (Sembüsek)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bayram Semirsegi (Sembüsek)
1 kg baklava yufkası 600 gr kuşbaşı koyun eti 4 orta boy soğan 400gr margarin (Tereyağı) Tuz-karabiber
YAPILIŞI
Et güzelce yıkanıp 2 kaşık tereyağında bakır veya çelik tencerede yavaş yavaş suyunu çekinceye kadar kavrulur
Soğanlar ince doğranıp yağda sarartılır
Kavrulan et havanda tel tel oluncaya kadar dövülür
(Aynı işlem et öğütücüsünde yapılabilir
) Ete; soğan karabiber,tuz ilave edilerek karıştırılır
Bir yufka alınarak tezgah üstüne açılır,eritilmiş yağ üç kaşık) üzerinde gezdirilir
Üst ve alt kenarları ortada ağız ağıza gelecek şekilde katlanır
Üst parça ortadan diğerinin üstüne tekrar katlanır
Dört veya beş kareye bölünür
Her karenin ortasına harç konarak üçgen şeklinde kapatılır
Yağlanmış tepsiye dizilip üstleri yağlanır,orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul