Yalnız Mesajı Göster

Hatay Usulü Biftek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Usulü Biftek



Hatay Usulü Biftek Tarifi - Hatay Usulü Biftek Yapılışı - Hatay Usulü Biftek Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Biftek Malzemeleri

MALZEMELER

1 kg köftelik et

2 yemek kaşığı tereyağı

2 dilim bayat ekmek

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı un ve domates salçası

1 çay kaşığı nane

Tuz


YAPILIŞI

Köftelik et, ekmek içi, un, tuz, karabiber, nane, salça ve bir kaşık yağ ile iyice yoğurulur Geri kalan yağla fırın tepsisi yağlanır Hazırlanan harç bir parmak kalınlığında açılarak üstüne yağ ve salça sürüldükten sonra fırına verilir Piştikten sonra kesilip patates püresi ile birlikte servis edilir



Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyla Budak

Alıntı Yaparak Cevapla