06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurban Etiyle Lezzetli Yemekler
ekmekli et sote tarifi - yahni tarifleri et kavurma nasıl yapılır
1 – Et Kavurma
Malzeme :
- 1 kg kuşbaşı et – 125 gr margarin -1 adet soğan
- 1 su bardağı su – Yarım çorba kaşığı tuz
* Kuşbaşı eti iyice yıkayıp tuzla karıştırın
Tencereye 125 gr margarini koyup
kuşbaşı doğranmış soğanları ekleyin
Soğanlar kavrulduktan sonra eti ilave edin
Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin
Kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın
Etler suyunu çekip kızarana kadar pişirin 
2 – Et Kavurma
- 2 Çorba kaşığı margarin – 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti – 2 Adet soğan
- 1 Adet orta boy havuç – 2 Adet domates – 15 Adet mantar – Tuz, karabiber
- Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun
Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene kadar pişirin
- Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin
Kazınıp yıkandıltan sonra küp şeklinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana kadar çevirin
- Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin
Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin
- Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin
Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın

*
Sebzeli kuzu çöp şiş malzemeleri
Kuzu Çöp Şiş
Pilav için
2 su bardağı jasmin pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı haşlanmış mısır
15 gr tereyağ
Tuz
Süslemek için
Taze soğan
Kırmızıbiber
Sebzeli kuzu çöp şiş hazırlanışı
Pilav için pirinci bol suyla yıkayıp süzün
Tereyağını pilav tenceresinde eritin
Pirinci ekleyip, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun
Sıcak suyu ilave edin Bir taşım kaynatıp ateşi kısın
Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin
Ocaktan alıp haşlanmış mısırları ekleyin
Harmanlayıp demlenmeye bırakın
Diğer tarafta hazır kuzu çöp şişleri fırın ızgarasında pişirin
Servis tabağına aldığınız mısırlı pilavın üzerine yerleştirin
İsteğe göre taze soğan,
kırmızıbiber ve kiraz domateslerle süsleyip servis yapın
Dana etli nohut yahni
Dana etli nohut yahni malzemeleri
Dana Kuşbaşı et
1 5 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
10 arpacık soğan
4 diş sarımsak
1 5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber
2 yufka
Dana etli nohut yahni hazırlanışı

Arpacık soğanları soyun
Sarımsakları temizleyip kıyın
Ayçiçeği yağını bir tencerede ısıtın
Ete arpacık soğanları ve sarımsağı ilave edip soteleyin
Et suyunu salıp çekince, unu ekleyip kavurun
Sıcak suyu azar azar yedirerek ekleyin
Tencerenin kapağını kapatın
Etler yumuşayana kadar pişirin
Nohutları ekleyip 5 dakika daha pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp yahniyi ocaktan alın
Yüksek kenarlı servis tabağına yufkaları buruşturarak üst üste yayın
Yahniyi yufkanın üzerinde sıcak servis yapın
Ekmekli Et Sote

Ekmekli et sote malzemeleri
750 gr sotelik koyun but kuşbaşı
4 dilim soyalı ekmek
6 domates
4 sivribiber
4 soğan
150 gr mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı sıcak su
15 gr tereyağı
100 gr labne peyniri (veya krem peynir)
Birkaç dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Ekmekli et sote hazırlanışı
Domatesleri soyup rendeleyin
Sivribiberleri temizleyip dilimleyin
Soğanları temizleyip kıyın Sarımsakları soyup ezin
Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak,
limon suyu ve eti ekleyin Birkaç dakika soteleyin
Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin
Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin
Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını
kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin
Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın
Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın
Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın
Et Sote
- Yarım kilo kuzu veya dana eti – 2 Çorba kaşığı margarin
- 4-5 Adet sivri biber – 1 Adet patlıcan – 2 Adet domates
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, maydanoz
Etleri yıkayın ve küçük küçük doğrayın
Tencereye önce etleri koyun, ardından yağı ilave edin
Kendi suyunu çekince karıştırarak kavurun
Küçük küçük doğranmış biber, domates
ve patlıcanı içine ekleyin
Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip,
kapağını kapatarak suyunu çekene dek pişirin
Servis yaparken üzerine küçük doğranmış
maydanoz ekleyip, servis yapın
|
|
|