Konu
:
Kurban Eti Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Kurban Eti Kavurma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kurban Eti Kavurma
et kavurma tarifi - kurban eti kavurma nasıl yapılır - kurban etinden kavurma tarifi
Malzemeler:
Kurban Eti
Kuyruk Yağı
(1 kg ete 100 gr kadar)
Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:
Kurban etini (mümkünse budunu) temizleyin ve kemiğini çıkartın
*
Etin üzerinde bulunan zarı ve fazla yağını ayıklayın
*
Arzu ettiğiniz büyüklükte kuşbaşı olarak doğrayın ve bir kenara bırakın
*
Sonra kuyruk yağını alarak fındık büyüklüğünde doğrayın
*
Kavurma tenceresine önce kuyruk yağını koyun
*
Orta ateşte, kıtır kıtır olup, yağını bırakıncaya kadar çevirerek pişirin
*
Sonra buna kuşbaşı parça etleri ekleyin
*
Hafif ateşte kapağı kapalı olarak uzunca bir süre pişirin
*
Et suyunu salıp tekrar çektikden sonra bir kaşıkla mutlaka karıştırın
*
Kavurma pişipte ateşten almadan hemen önce, tuz ve karabiber ekip karıştırın
*
Üzerine kekik serperek sıcak sıcak servise sunun
Not : Bayram kavurmasının en önemli maddesi kurban eti olduğu kadar kuyruk yağıdır
Biraz ağır olsa da kuyruk yağı kavurmaya özel bir bayram ve kurban kokusu ve farklı bir lezzet verir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul