Yalnız Mesajı Göster

Soğan Soslu Kuzu Külbastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğan Soslu Kuzu Külbastı



Soğan Soslu Kuzu Külbastı Tarifi - Soğan Soslu Kuzu Külbastı Nasıl Yapılır - Soğan Soslu Kuzu Külbastı Malzemeleri




Soğan Soslu Kuzu Külbastı


Malzemeler


1 kg kuzu külbastı

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı biberiye

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni

3 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı sıvı yağ (sosu için)

15 adet arpacık soğan (sosu için)

2 adet sivri biber (sosu için)

2 adet domates (sosu için)

1 yemek kaşığı salça (sosu için)

2 su bardağı su (sosu için)

1 tatlı kaşığı şeker (sosu için)

Bir miktar çekilmiş karabiber (sosu için)

2 tablet Knorr Et Bulyon


Hazırlanışı


1 Eti yumuşatmak için kâsenin içine kekiği, biberiyeyi, zeytinyağını, 1 çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni’yi ve yoğurdu koyup bir çatal yardımı ile çırpın

2 Sosu ortadan ikiye kestiğiniz külbastıların üzerine döküp en az yarım saat etleri bu sosta bekletin

3 Sosu için: Tavada yağı kızdırıp içine ortadan ikiye kestiğiniz arpacık soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sivri biberleri ekleyip sote etmeye devam edin Doğranmış domatesleri ekleyip 5-6 dakika pişirin İçine salçayı, 2 tablet Knorr Et Bulyon’u, suyu, şekeri, çekilmiş karabiberi ilave edip sosu bir taşım kısık ateşte pişirin

4 Sosta bekleyen kuzu külbastıları yağsız tavada pişirin Servis tabağına alarak üzerine soğanlı sostan döküp taze biberiye ile süsledikten sonra servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla