Konu
:
Yufkada Rosto
Yalnız Mesajı Göster
Yufkada Rosto
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkada Rosto
dana nuar nasıl pişirilir - rosto nasıl yapılırMalzeme:
1 kg dana nuar
10-12 yaprak kurutulmuş adaçayı
2 adet hazır yufka
4 adet konserve tatlı kırmızı biber
1/2 demet kuzukulağı
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı susam
1 tatlı kaşığı Haşhaş tohumu
Tarifi:
Dana nuarı geniş bir tencereye alın
Üzerini örtecek kadar su ilave edin
Kurutulmuş adaçayı yapraklarını ekleyip bir taşım kaynatın
Kaynatma süresince üzerinde biriken köpükleri delikli bir kepçe yardımıyla temizleyin
Ateşi iyice kısıp 3 saat pişirdikten sonra süzüp soğumaya bırakın
Kuzukulağını yıkayıp süzün
Tezgahın üzerine yufkaları üst üste serip önce kuzukulağını, sonra da közlenmiş kırmızıbiberi yerleştirin
Haşlanmış nuarı yufkaların kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın
Üzeri için yumurta sarısı ile süzme yoğurdu çırpın ve fırça yardımıyla sürün
Susam ile haşhaş tohumunu serpin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yufkalar iyice kızarıncaya kadar pişirin
Fırından alın
Dilimleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul