Konu
:
Mengen Kuzu Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Mengen Kuzu Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mengen Kuzu Güveç
güveç nasıl yapılır - kuzu güveci tarifi - mengen güveci6 KİŞİLİK MALZEMESİ:
1
200 Kg
kuzu kuşbaşı
300 gr
arpacık soğan
5 diş sarımsak
4 dolma biber
1 tatlı kaşığı kekik
varsa mantar
1 yufka
1 kepçe margarin
tuz
Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri güvece koyup içine arpacık soğanları, yağı, sarımsağı da ekleyip orta hararetli ateşte, sulanıp suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırmak, suyunu çekince bir bardak su ilave edip ağır ateşe alınmalı, hafif hafif pişirmeye bırakılmalı suyu verince dolma biberleri ufak parçalara bölüp mantarla beraber ilave etmeli, şayet suyu az gelip de etler pişmezse bir miktar daha su ilave edip pişmeye bırakılmalı
Pişeceğine yakın kekik ilave edip üzerine yufka ilave edilip fırına verilmeli, üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapılmalı
Not: Yufkanın üzeri bir yumurta sarısı ile yumurtalanmalı
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul