Yalnız Mesajı Göster

Mengen Kuzu Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mengen Kuzu Güveç



güveç nasıl yapılır - kuzu güveci tarifi - mengen güveci6 KİŞİLİK MALZEMESİ:


1200 Kg kuzu kuşbaşı

300 gr arpacık soğan

5 diş sarımsak

4 dolma biber

1 tatlı kaşığı kekik

varsa mantar

1 yufka

1 kepçe margarin

tuz


Hazırlanışı:


Kuşbaşı etleri güvece koyup içine arpacık soğanları, yağı, sarımsağı da ekleyip orta hararetli ateşte, sulanıp suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırmak, suyunu çekince bir bardak su ilave edip ağır ateşe alınmalı, hafif hafif pişirmeye bırakılmalı suyu verince dolma biberleri ufak parçalara bölüp mantarla beraber ilave etmeli, şayet suyu az gelip de etler pişmezse bir miktar daha su ilave edip pişmeye bırakılmalı Pişeceğine yakın kekik ilave edip üzerine yufka ilave edilip fırına verilmeli, üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapılmalı


Not: Yufkanın üzeri bir yumurta sarısı ile yumurtalanmalı



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla