06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Abanuş
Abanuş Tarifi - Abanuş Yapılışı - Abanuş Nasıl Yapılır - Abanuş Malzemeleri

İçindekiler:
200 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
2-3 adet çarliston biber (közlenmiş, ince kıyılmış)
3 adet domates (közlenmiş, ince kıyılmış)
4 adet patlıcan (közlenmiş, ince kıyılmış)
4 diş sarmısak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın
• Tereyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin
• Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın
• Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın
• Tereyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin
• Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın
|
|
|
|