Konu: Abanuş
Yalnız Mesajı Göster

Abanuş

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abanuş



Abanuş Tarifi - Abanuş Yapılışı - Abanuş Nasıl Yapılır - Abanuş Malzemeleri




İçindekiler:

200 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

2-3 adet çarliston biber (közlenmiş, ince kıyılmış)

3 adet domates (közlenmiş, ince kıyılmış)

4 adet patlıcan (közlenmiş, ince kıyılmış)

4 diş sarmısak (dövülmüş)

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın

• Tereyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin

• Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın

• Çarliston biber, domates, patlıcan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp, bir servis tabağına yayın

• Tereyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 4-5 dak soteleyin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın Ara ara karıştırarak, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dak daha pişirin

• Etleri patlıcanların üzerine yerleştirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla