Konu: Şiveydiz
Yalnız Mesajı Göster

Şiveydiz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiveydiz



Şiveydiz Tarifi - Şiveydiz Yapılışı - Şiveydiz Nasıl Yapılır - Şiveydiz Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

100 gr tereyağı

125 gr nohut

(ıslatılmış, hafif haşlanmış)

300 ml su (kaynar)

6-7 adet taze soğan (ince kıyılmış)

250 gr pırasa veya taze sarmısak (ince kıyılmış)

500 gr yoğurt (süzme)

1 adet yumurta sarısı

3 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı haspir

2 çorba kaşığı kuru nane

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)

Taze soğanın yeşil kısmı

(ince kıyılmış, süslemek için)



Tarif:

• Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri ilave edin Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin

• Nohut ve suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak pişirin Soğan, pırasa, tuz ve karabiberi ilave edip, hafifçe karıştırın ve 15-20 dak daha pişirin

• Yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, 7-8 dak ısıtın

• Nohutlu eti hafifçe karıştırarak yavaş yavaş yoğurdu akıtın Haspiri serpin ve karıştırmaya devam ederek, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 2-3 dak daha ısıtın

• Kalan tereyağını ısıtıp, naneyi ekleyin Birkaç san daha ısıtın, yemeğin üzerine gezdirin, taze soğanları serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla