06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiveydiz
Şiveydiz Tarifi - Şiveydiz Yapılışı - Şiveydiz Nasıl Yapılır - Şiveydiz Malzemeleri

İçindekiler:
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
100 gr tereyağı
125 gr nohut
(ıslatılmış, hafif haşlanmış)
300 ml su (kaynar)
6-7 adet taze soğan (ince kıyılmış)
250 gr pırasa veya taze sarmısak (ince kıyılmış)
500 gr yoğurt (süzme)
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı haspir
2 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Taze soğanın yeşil kısmı
(ince kıyılmış, süslemek için)
Tarif:
• Tereyağının yarısını ısıtıp, etleri ilave edin Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin
• Nohut ve suyu ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak pişirin Soğan, pırasa, tuz ve karabiberi ilave edip, hafifçe karıştırın ve 15-20 dak daha pişirin
• Yoğurt, yumurta sarısı ve unu iyice çırpın Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, 7-8 dak ısıtın
• Nohutlu eti hafifçe karıştırarak yavaş yavaş yoğurdu akıtın Haspiri serpin ve karıştırmaya devam ederek, orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, 2-3 dak daha ısıtın
• Kalan tereyağını ısıtıp, naneyi ekleyin Birkaç san daha ısıtın, yemeğin üzerine gezdirin, taze soğanları serperek servis yapın
|
|
|