Yalnız Mesajı Göster

Oktay Usta Pratik Güveç Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Usta Pratik Güveç Tarifi



güveç nasıl yapılır - kolay güveç yapımı - kuzu güveciMalzemeler


tane karabiber

tuz

1,5 su bardağı rendeli kaşar

3 domates

4-5 adet sivribiber

2 paket (750 gram kadar) mantar

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kilo kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış)



Tarifi


Zeytinyağı ile etleri pişirme kabına alıp suyunu salana kadar önce yüksek ateşte sonrada kısık ateşte pişirin


Sebzeleri beşer dakika arayla sırayla ekleyin Kapağını kapatıp pişirin tuz ve karabiber ekleyin


200 derecede ısınmış fırına tepsiye koyarak alın ve 10 dakika pişirin ve ardından kaşarları ekleyin eriyene kadar pişirin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla