Konu
:
Elbasan Tava
Yalnız Mesajı Göster
Elbasan Tava
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elbasan Tava
Elbasan Tava Tarifi - Elbasan Tava Nasıl Yapılır - Elbasan Tava Malzemeleri
Malzemeler
2 soğan
750 gr kemiksiz kuzu eti (irice doğranmış)
6 tane karabiber
4 su bardağı su
6 su bardağı süzme yoğurt
1 çay bardağı un
1 vumurta
Tuz
,
Elbasan Tava tarifi
Soğanı irice doğrayın
Kuzu etini soğan ve karabiberle birlikte bir tencereye koyun
Üzerine 4 su bardağı su ekleyin
Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın
Üzerinde biriken köpüğü kevgirle alarak atın
Sonra kısık ateşte et yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat haşlayın
Tuz ilave edip 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten alın
Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın
Başka bir kapta yoğurdu un ve biraz tuzla çırpın
İçine 2
5 su bardağı ılık et suyu koyun, ağır ateşte 10 dakika koyultun
Sosun hafif ılınmasını bekleyin
Yumurta sarılarını çırpın
Yoğurtlu karışıma yedirin
Kuzu etlerini bir fırın kabına yerleştirin
Üzerine yumurtalı yoğurtlu sosu gezdirin
Sıcak fırının orta rafında üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika fırınlayın
Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin
Sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul