Konu
:
Tas Kapama
Yalnız Mesajı Göster
Tas Kapama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tas Kapama
Tas Kapama Tarifi - Tas Kapama Yapılışı - Tas Kapama Nasıl Yapılır - Tas Kapama Malzemeleri
İçindekiler:
1 paket Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı domates salçası
2 adet büyük boy patates (iri küp doğranmış)
250 ml su (kaynar)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Soğan, domates salçası, tuz ve karabiberi ovarak iyice karıştırın
Etleri ekleyip, harmanlayın
Isıya dayanıklı, 10 cm yüksekliğinde ve 20 cm çapında bir fırın kabına sırasıyla patatesleri ve etleri yayın
Malzemeli kabı 30 cm çapında yayvan bir tencereye ters çevirerek kapatıp, kenarlarına suyu gezdirin (fırın kabını kaldırmadan olduğu gibi bırakın)
Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın
Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve yemek suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 40-45 dak
pişirin (gerekirse biraz daha su ilave edin
)
Üzerine arzu ederseniz maydanoz serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul