Konu
:
Yogurtlu Güvec
Yalnız Mesajı Göster
Yogurtlu Güvec
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yogurtlu Güvec
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 adet ufak kuru soğan
2 adet patlıcan
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
yarım su bardağı yoğurt
Kızartmak için: Sıvıyağ
Etin üzerine az su konur ve haşlanır
Patlıcanlar daire şeklinde doğranır, sıvıyağda renk alacak kadar kızartılır
Aynı yağda elma dilimi şeklinde doğranmış domatesler de renk alacak kadar kızartılır
Tayavaya 3 çorba kaşığı kadar kızartma yağından konur
Üzerine ince kıyılmış soğan, tuz ve sarımsak konur, pembeleştirlir
Sonra üzerine haşlanmış et katılır, bir kaç tur çevrilir
Güvecin en alt kısmına etli karışım üzerine patlıcan, domates
1 çorba kaşığı et suyu ve az tuzla çırpılmış yoğurt ve en son kaşar serpilir
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirlir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul