Yalnız Mesajı Göster

Yogurtlu Güvec

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yogurtlu Güvec



Yarım kg kuzu kuşbaşı

1 adet ufak kuru soğan

2 adet patlıcan

2 adet domates

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

yarım su bardağı yoğurt

Kızartmak için: Sıvıyağ


Etin üzerine az su konur ve haşlanır Patlıcanlar daire şeklinde doğranır, sıvıyağda renk alacak kadar kızartılır Aynı yağda elma dilimi şeklinde doğranmış domatesler de renk alacak kadar kızartılır Tayavaya 3 çorba kaşığı kadar kızartma yağından konur Üzerine ince kıyılmış soğan, tuz ve sarımsak konur, pembeleştirlir Sonra üzerine haşlanmış et katılır, bir kaç tur çevrilir Güvecin en alt kısmına etli karışım üzerine patlıcan, domates 1 çorba kaşığı et suyu ve az tuzla çırpılmış yoğurt ve en son kaşar serpilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pembeleşene kadar pişirlir

Alıntı Yaparak Cevapla