Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Et Güveci

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Et Güveci



Malzemeler:


800 gr kuzu (veya dana) eti

750 gr ayva

3 çorba kaşığı bal

1 soğan

safran tozu

1 çay kaşığı tarçın tozu

su

1 bardak sızma zeytinyağı

tuz

biber


Tarifi:


Etler 100'er gramlık 8 parçaya ayrılır, Porsiyonluk 8 adet güveç diplerine; biraz yağ, biraz halka soğan, üstüne tuz, biber ve tarçınla karıştırılmış et, onun da üzerine kabuğu soyulmuş ve dilimlere doğranmış ayva, bal, çok az da su koyarak güveçler fırına verilir takribi 90 dakika pişirilir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla