Yalnız Mesajı Göster

Brüksel Lahanalı Kuzu Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Brüksel Lahanalı Kuzu Tarifi



Malzemeler

600 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı

2 adet soğan (iri doğranmış)

600 gr Brüksel lahanası

4 diş sarımsak

15 adet arpacık soğanı

4 adet taze domates

3 çorba kaşığı margarin veya tereyağı (45 gr)

4 çorba kaşığı sıvı yağ (60 ml)

4 su bardağı et suyu, bulyon da olabilir (1 lt)

2 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı biberiye

2 çay kaşığı şeker

Tuz, karabiber


Yapılışı



Soğanları (4 veya 6 parçaya bölerek) kalın şekilde doğrayın Arpacık soğanlarını ayıklayın, bütün olarak kullanın

Yayvan bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve etleri kavurun Tuz ve karabiberle lezzetlendirin ve bir kaba çıkartın

Etleri kavurduğunuz tencerede, soğanları ve sarımsakları kavurun Kenara ayırmış olduğunuz etleri ve 4 su bardağı et suyunu da ilave ettikten sonra, 1 saat, kısık ateşte pişirin

Yıkayıp, ayıkladığınız Brüksel lahanalarını pişen etlerinize ilave edip, 20 dk daha pişirmeye devam edin

Domatesleri 4'e bölerek; kekik, biberiye ve 2 çay kaşığı şekerle birlikte etli lahanaya katın Domatesler yumuşayana kadar pişirin Tuz ve karabiberle lezzetlendirin

3 çorba kaşığı margarin veya tereyağını kızdırıp, pişen yemeğinizin üzerinde gezdirerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla