Yalnız Mesajı Göster

Hünkâr Beğendi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hünkâr Beğendi








Tas kebabı için


* 250 gram kuşbaşı et

* 1 adet soğan

* 1 adet domates

* 1 tatlı kaşığı domates salçası

* 1/2 çay kaşığı tarçın

* karabiber

* su

Beğendi için


* 2 adet patlıcan

* 3 yemek kaşığı un

* 2 yemek kaşığı tereyağ

* 3 yemek kaşığı Hindistancevizi

* 1 su bardağı süt

* 1 su bardağı su

* 50 gram kaşar peynir

* tuz

Hazırlanışı


1 Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur

2 Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir

3 Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır

4 Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur

5 Patlıcanlar püre haline getirilir

6 Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur

7 Patlıcanlar ve tuz ilave edilir

8 Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır

9 Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir

10 Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır

11 Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla