Konu
:
Şorbik
Yalnız Mesajı Göster
Şorbik
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şorbik
Şorbik Tarifi - Şorbik Yapılışı - Şorbik Nasıl Yapılır - Şorbik Malzemeleri
İçindekiler:
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
4 çorba kaşığı tereyağı
100 gr nohut (ıslatılmış)
500 ml su (kaynar)
400 ml süt
Tuz (arzu edilen miktarda)
Tarif:
• Tereyağını ısıtıp, etleri katın
Orta ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5-6 dak
soteleyin
• Nohutu süzüp, ete ekleyin ve üzerine suyu gezdirin
Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın
Ateşi kısıp, tencerenin kapağını hafif aralık kalacak şekilde kapatın
Et ve nohut yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 40-45 dak
pişirin
• Tuz serpip, sütü gezdirin
Hafifçe karıştırıp, 10 dak
daha pişirin
• Arzu ederseniz nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul