Yalnız Mesajı Göster

Şarap Soslu Dana Kuşbaşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şarap Soslu Dana Kuşbaşı



Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Tarifi - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Yapılışı - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Malzemeleri




İçindekiler:

800 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

2 çorba kaşığı zeytinyağı

400 gr arpacık soğan

400 gr mantar

1 çorba kaşığı domates salçası

400 ml et suyu

200 ml su

250 ml şarap

2 diş sarmısak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı taze kekik

1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)



Tarif:

• Zeytinyağının yarısını ısıtıp, arpacık soğanları katın Karıştırarak, soğanlar yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dak soteleyin Mantarları ilave edin Ara ara karıştırarak, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin

• Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin

• Domates salçasına, karıştırarak yavaş yavaş et suyunu katın

• Etlere, salçalı et suyu, su, şarap, sarmısak ve kekiği ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1-1,5 saat pişirin

• Etleri delikli kepçe ile süzerek ayrı bir kaba alın Tencerede kalan sosu hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve ara ara karıştırarak, sos yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin

• Et ve mantarlı soğanları sos ile harmanlayıp, hafifçe ısıtın ve ateşten alın

• Üzerine maydanoz serpin Arzu ettiğiniz sote sebze ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla