06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şarap Soslu Dana Kuşbaşı
Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Tarifi - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Yapılışı - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Şarap Soslu Dana Kuşbaşı Malzemeleri

İçindekiler:
800 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr arpacık soğan
400 gr mantar
1 çorba kaşığı domates salçası
400 ml et suyu
200 ml su
250 ml şarap
2 diş sarmısak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı taze kekik
1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
Tarif:
• Zeytinyağının yarısını ısıtıp, arpacık soğanları katın Karıştırarak, soğanlar yumuşayıp, hafif sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dak soteleyin Mantarları ilave edin Ara ara karıştırarak, mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin
• Kalan zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin
• Domates salçasına, karıştırarak yavaş yavaş et suyunu katın
• Etlere, salçalı et suyu, su, şarap, sarmısak ve kekiği ilave edip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 1-1,5 saat pişirin
• Etleri delikli kepçe ile süzerek ayrı bir kaba alın Tencerede kalan sosu hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve ara ara karıştırarak, sos yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin
• Et ve mantarlı soğanları sos ile harmanlayıp, hafifçe ısıtın ve ateşten alın
• Üzerine maydanoz serpin Arzu ettiğiniz sote sebze ile birlikte servis yapın
|
|
|