06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavurmalı Pide İçi Oktay Usta
pide harcı - pide içi nasıl hazırlanır - kaşarlı etli pide içi - kaşarlı kavurmalı pide tarifiMalzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı tam buğday unu
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
İç harcı :
400 gr kavrulmuş et
3 adet kuru soğan
3 adet sivribiber
1 çorba kaşığı salça
tuz
karablber
kekik
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri
Yapılışı:
Karıştırma kabına normal unu, tam buğday ununu, kuru mayayı, tuzu koyup hepsini kanştırdıktan sonra, ılık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz ve 3 dk kadar tezgah üzerinde yoğurup, 5 dk dinlendiriyoruz 10 adet bezeye bölüp, yuvarlayıp merdane yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde veya istediğimiz ebatlarda açıyoruz
Pidenin harcının hazırlanışı: Ocağın üzerine tavayı koyup, sıvı yağı ilave edip, minik doğranmış kuzu etini alıp kavuruyoruz Et suyunu bırakırsa, çekene kadar kaynatıyoruz Kavrulmaya başlayınca üzerine iri, yemeklik, doğranmış kuru soğanları, doğranmış biberleri ilave edip 5 dk daha kavurunca; salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği koyup az daha kavurup, ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz
Yağlanmış fırın tepsisine hamurlarımızı alıp, kavurma harcından tüm hamurlara yetecek şekilde paylaştırıp, üzerlerine yayıyoruz Bir ucundan başlayıp kenarlarını içe doğru kıvırıyoruz 5 dk ılık ortamda bekletip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz Pişerken yine de kontrol sizde olmalı
Not: Pideyi hazırlarken önce, iç harcını hazırlamınızı öneriyoruz İsterseniz, soğan ve diğer malzemeleri ilave ederek, hazır kavurma et kullanabilirsiniz
alıntı
|
|
|