Yalnız Mesajı Göster

Fırında Kuzu Pirzola

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Kuzu Pirzola



sebzeli kuzu pirzola nasıl yapılır - kuzu pirzola tarifi - kuzu pirzola terbiyesi nasıl yapılır

Malzemeler

10 – 12 adet kuzu pirzola

4 adet iri patates (kabuğu soyulup iri parçalara doğranmış)

4 – 6 adet havuç (iri doğranmış)

8 – 10 adet arpacık soğan

6 – 8 diş sarmısak (kabuğu soyulmamış)

3 + 1 yk zeytinyağı

Biraz tuz, karabiber

Yapılışı


1 Etlerin her yanına biraz karabiber ve tuz ekin

Hazırladığınız sebzelerin hepsini, tuzu,

karabiberi ve zeytinyağını fırına dayanıklı bir tepsiye alın

Tüm sebzeleri kaşıkla karıştırarak tamamen

yağla kaplanmalarını sağlayın

Fırını 180 / 200 ºC’ye ayarlayıp sebzeler altın

rengi oluncaya kadar (~30-45 dk) pişirin


2 Geriye kalan zeytinyağını teflon bir tavaya alıp kızdırın

Yüksek ateşte tüm pirzolaları,

iki tarafları da güzelce kızarıp çıtır olana kadar kavurun

ve bir tabağa alın Bu işlemi etin her yüzü için yaklaşık

2-3 dakikada tamamlayın, eğer

fazla kızartırsanız etin suyu buharlaşır ve pirzolalar çok kuru olur


3 Pişen sebzelerin üzerine pirzolaları dizip

tekrar fırına verin ve 10 dk kadar daha pişirmeye devam edin

Servis tabaklariıa sebzeleri paylaştırıp

pirzolaları üzerine koyun ve sıcak sıcak servis yapın

http://wwwmain-boardeu/et-yemeklerml#post4351230

http://wwwmain-boardeu/soslar-terbml#post4506850

Alıntı Yaparak Cevapla