Konu
:
Fırında Kuzu Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Kuzu Pirzola
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Kuzu Pirzola
sebzeli kuzu pirzola nasıl yapılır - kuzu pirzola tarifi - kuzu pirzola terbiyesi nasıl yapılır
Malzemeler
10 – 12 adet kuzu pirzola
4 adet iri patates (kabuğu soyulup iri parçalara doğranmış)
4 – 6 adet havuç (iri doğranmış)
8 – 10 adet arpacık soğan
6 – 8 diş sarmısak (kabuğu soyulmamış)
3 + 1 y
k
zeytinyağı
Biraz tuz, karabiber
Yapılışı
1
Etlerin her yanına biraz karabiber ve tuz ekin
Hazırladığınız sebzelerin hepsini, tuzu,
karabiberi ve zeytinyağını fırına dayanıklı bir tepsiye alın
Tüm sebzeleri kaşıkla karıştırarak tamamen
yağla kaplanmalarını sağlayın
Fırını 180 / 200 ºC’ye ayarlayıp sebzeler altın
rengi oluncaya kadar (~30-45 dk) pişirin
2
Geriye kalan zeytinyağını teflon bir tavaya alıp kızdırın
Yüksek ateşte tüm pirzolaları,
iki tarafları da güzelce kızarıp çıtır olana kadar kavurun
ve bir tabağa alın
Bu işlemi etin her yüzü için yaklaşık
2-3 dakikada tamamlayın, eğer
fazla kızartırsanız etin suyu buharlaşır ve pirzolalar çok kuru olur
3
Pişen sebzelerin üzerine pirzolaları dizip
tekrar fırına verin ve 10 dk kadar daha pişirmeye devam edin
Servis tabaklariıa sebzeleri paylaştırıp
pirzolaları üzerine koyun ve sıcak sıcak servis yapın
http://www
main-board
eu/et-yemekler
ml#post4351230
http://www
main-board
eu/soslar-terb
ml#post4506850
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul