Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Ve Kremalı Biftek Sote

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Ve Kremalı Biftek Sote



mantarlı biftek nasıl pişirilir - kremalı biftek tarifi - biftek marine malzemeleriMalzemeler:


800 gr dana biftek

1 kuru soğan

2 diş sarımsak

7-8 adet mantar

2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

4 çorba kaşığı krema

Tuz, karabiber


Marine için:

3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 dal taze veya 1 kaşık kuru biberiye


Hazırlanışı:


Biftek dilimlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın Zeytinyağı ve biberiyeyi bir kapta karıştırıp etleri karışıma ilave edin İyice karıştırarak biberiye ve yağın etlere bulanmasını sağlayın Üzerini sterç filmle kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin


Soğanı kıyın Mantarları temizleyip dilimleyin Bir sote tavasında yağı kızdırıp etleri soğanla birlikte ilave edin ve hızlı ateşte çevirerek soteleyin


Etler yumuşayana kadar pişirdikten sonra mantarları ilave edip sotelemeye devam edin


Mantarlar pişince ateşi kısın ve kremayı ekleyin Tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın Yanında sebze garnitürlerle beraber sıcak olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla