Konu
:
Mantarlı Ve Kremalı Biftek Sote
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Ve Kremalı Biftek Sote
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Ve Kremalı Biftek Sote
mantarlı biftek nasıl pişirilir - kremalı biftek tarifi - biftek marine malzemeleriMalzemeler:
800 gr dana biftek
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
7-8 adet mantar
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber
Marine için:
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal taze veya 1 kaşık kuru biberiye
Hazırlanışı:
Biftek dilimlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın
Zeytinyağı ve biberiyeyi bir kapta karıştırıp etleri karışıma ilave edin
İyice karıştırarak biberiye ve yağın etlere bulanmasını sağlayın
Üzerini sterç filmle kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin
Soğanı kıyın
Mantarları temizleyip dilimleyin
Bir sote tavasında yağı kızdırıp etleri soğanla birlikte ilave edin ve hızlı ateşte çevirerek soteleyin
Etler yumuşayana kadar pişirdikten sonra mantarları ilave edip sotelemeye devam edin
Mantarlar pişince ateşi kısın ve kremayı ekleyin
Tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın
Yanında sebze garnitürlerle beraber sıcak olarak servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul