Yalnız Mesajı Göster

İspanaklı Kuşbaşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Kuşbaşı



Ispanaklı Kuşbaşı Tarifi - Ispanaklı Kuşbaşı Yapılışı - Ispanaklı Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Ispanaklı Kuşbaşı Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı

1 çorba kaşığı köri salçası

200 gr basmati pirinci (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış)

400 ml et suyu veya piliç suyu

200 gr ıspanak (sadece yaprakları, iri doğranmış)


Tarif:

• Köri salçasını kalın dipli bir tavada ve hafifçe karıştırarak 1-2 dak ısıtın Karıştırmaya devam ederek etleri katın Hızlı ateşte, etlerin her tarafı hafif kahverengi oluncaya kadar soteleyin

• Pirinç ve et suyunu ilave edip, hafifçe karıştırın Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tavaya kapak kapatın Pirinç suyu çekinceye kadar, yaklaşık 15 dak pişirin

• Ispanak yapraklarını ekleyip, harmanlayın 5 dak dinlendirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla