Konu
:
Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır
arpa şehriyeli güveç - güveç tarifi - fırında güveçMALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Bu yemeğin de, toprak güveç kapta pişirilmesi gerekir
1 kilo yağsız koyun eti orta boy kuşbaşı doğranır
Güveç tenceresine konarak fırına verilir
Et suyunu salıp da tekrar çekdikten sonra, dışarı alınıp, zarı ve çekirdekleri çıkarılmış orta boy 2 domates, küçük parçalar halinde doğranarak ete eklenir
Üzerine 100 gram kadar sadeyağ konarak, orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak domatesler öldürülür
Bir yana ayrılan 1-1
5 paket şehriyeye göre, bire iki oranında su konarak kaynamaya bırakılır
Kaynama başlayınca, şehriyelerde güvece atılır ve tekrar fırına verilir
Suyunu çekince fırın kapatılarak 1 saat kadar demlendirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul