Yalnız Mesajı Göster

Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Güveç Nasıl Yapılır



arpa şehriyeli güveç - güveç tarifi - fırında güveçMALZEME ve HAZIRLANIŞI:

Bu yemeğin de, toprak güveç kapta pişirilmesi gerekir 1 kilo yağsız koyun eti orta boy kuşbaşı doğranır Güveç tenceresine konarak fırına verilir


Et suyunu salıp da tekrar çekdikten sonra, dışarı alınıp, zarı ve çekirdekleri çıkarılmış orta boy 2 domates, küçük parçalar halinde doğranarak ete eklenir


Üzerine 100 gram kadar sadeyağ konarak, orta ateşte ve tahta kaşıkla karıştırılarak domatesler öldürülür Bir yana ayrılan 1-15 paket şehriyeye göre, bire iki oranında su konarak kaynamaya bırakılır


Kaynama başlayınca, şehriyelerde güvece atılır ve tekrar fırına verilir Suyunu çekince fırın kapatılarak 1 saat kadar demlendirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla