Konu: Efe Sarması
Yalnız Mesajı Göster

Efe Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Efe Sarması



Et yemeği tarifi - Et sarma - Biftek sarma



Kullanılacak malzeme:


6 parça biftek,


6 çorba kaşığı yağlı tulum peyniri,


yarım demet maydanoz,


1 yumurta,


1 fincan et suyu,


yeteri kadar mısırözü yağı


Yapılışı:


Et avuç içi büyüklüğünde ve mümkün olduğu kadar ince dilimlere bölünerek iyice dövülür Yağlı tulum peyniri, 1 yumurta ve yarım avuç kıyılmış maydanoz karıştırılarak bulamaç haline getirilir


Sonra et dilimlerinden her birinin içine birer kaşık bu bulamaçtan konur ve et dilimleri yaprak dolması gibi sarılır, açılmaması için de birer kürdanla tutturulur


Mısırözü yağında sarmaların her tarafı kızartılır, bir fincan et suyu dökülür ve kapağı örtülerek et iyice pişirilir Ete sarması kızarmış patatesle servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla