Konu
:
Efe Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Efe Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Efe Sarması
Et yemeği tarifi - Et sarma - Biftek sarma
Kullanılacak malzeme:
6 parça biftek,
6 çorba kaşığı yağlı tulum peyniri,
yarım demet maydanoz,
1 yumurta,
1 fincan et suyu,
yeteri kadar mısırözü yağı
Yapılışı:
Et avuç içi büyüklüğünde ve mümkün olduğu kadar ince dilimlere bölünerek iyice dövülür
Yağlı tulum peyniri, 1 yumurta ve yarım avuç kıyılmış maydanoz karıştırılarak bulamaç haline getirilir
Sonra et dilimlerinden her birinin içine birer kaşık bu bulamaçtan konur ve et dilimleri yaprak dolması gibi sarılır, açılmaması için de birer kürdanla tutturulur
Mısırözü yağında sarmaların her tarafı kızartılır, bir fincan et suyu dökülür ve kapağı örtülerek et iyice pişirilir
Ete sarması kızarmış patatesle servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul