Konu
:
Bostancı Pirzolası
Yalnız Mesajı Göster
Bostancı Pirzolası
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bostancı Pirzolası
Malzemeler
500 gr kuzu pirzola
1 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 soğan
2 domates
2 kabak
1 patlıcan
4 sivri biber
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
yapılışı
Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın
İki çorba kaşığı sıvı yağa kekik ve yenibahar ilave edip karıştırın
Elde ettiğiniz terbiyenin içine pirzolaları yatırın ve pişme anına kadar bekletin
Soğan, domates, patlıcan, kabak ve sivri biberi temizleyip fındık büyüklüğünde doğrayın
Teflon tavaya bir kaşık yağ koyup hızlı ateşte iyice kızdırın ve içine kabakları atıp sote yaparak biraz kızartın
Yarı pişen kabakları bir fırın tepsisine koyun
Patlıcanları da aynı şekilde yarı pişirip tepsiye koyun
Tekrar teflon tavaya yağ koyup soğan pembeleşene kadar kavurun ve içine sivri biber ekleyin
Biraz da biberle sote ederek beş dakika kavurup tepsideki diğer pişen malzemelere katın
Pişen karışıma çiğ domates, tuz, toz biber ve kekik katıp karıştırın
Terbiyelenmiş etleri tepsideki malzemelerin içine yerleştirin
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırına vererek 20-25 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul