Konu
:
Antep Usülü Yoğurtlu Patates
Yalnız Mesajı Göster
Antep Usülü Yoğurtlu Patates
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Usülü Yoğurtlu Patates
Malzemeler :
* 1 kg suzme yogurt
* 1 kg kusbasılık et
* 2 bardak ıslanmıs nohut
* 4 adet patates
* haspır (haspır kırmızı renkde bır baharattır
yalnızca bu yemege konur
tum aktarlarda ve baharatcılarda bulunur)
hazırlanışı:
et ve nohutu duduklude pısırelım
patateslerı ırı kareler halınde dograyalım
pısen etın ıcıne atalım
oda ıyıce pısınce yogurdu hazırlayalım
bunun ıcın yogurdu ayrı bır tencereye alıp ıcıne bır yumurta kıralım bırazcık un ve tuz ekleyelım
hıc ara vermeden yogurdu karıstıralım
yogurdumuz goz goz olunca pısen yemegımızın uyundan ıcıne yavas yavas ekleyelım
dıkkat edelımkı yogurt kesılmesın
daha sonra tavaya koydugumuz zeytınyagında bırazcık haspır ılave ederek bekletelım ve bunu yogurtlu patatesın uzerıne gezdırelım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul