Konu
:
Mutancana
Yalnız Mesajı Göster
Mutancana
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutancana
Mutancana Tarifi - Mutancana Yapılışı - Osmanlı Mutancana
Malzemeler (4 porsiyon için)
Kuzu eti 1,6 gr
Kızıl üzüm (1 avuç) 75gr
Arpacık soğanı 100 gr
Soyulmuş iç badem (1/2 avuç) 50 gr
İncir (4 adet) 50 gr
Tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr
Bal (2 çorba kaşığı) 40 gr
Tuz (2 çay kaşığı) 10 gr
Su (2 su bardağı)
Sumak (2 çay kaşığı) 5 gr
Un (1 çorba kaşığı) 15 gr
Tencerede eritilen tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun
Soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
Bir kaşık un serpin ve 1-2 dakika tekrar kavurmaya devam edin
Ilıtılmış suyu ekleyin ve ağır ateşte 45 dakika pişirin
Üzümü, balı ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin
Yemeğin üstüne, sıcak suda haşlanmış bademi ve jülyen doğranmış incirleri tavada sote yaparak yerleştirin ve servis yapın
Edirne Sarayı 1539
Semih Tezcan
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul