Konu: Mutancana
Yalnız Mesajı Göster

Mutancana

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mutancana



Mutancana Tarifi - Mutancana Yapılışı - Osmanlı Mutancana

Malzemeler (4 porsiyon için)

Kuzu eti 1,6 gr

Kızıl üzüm (1 avuç) 75gr

Arpacık soğanı 100 gr

Soyulmuş iç badem (1/2 avuç) 50 gr

İncir (4 adet) 50 gr

Tereyağı (2,5 çorba kaşığı) 100 gr

Bal (2 çorba kaşığı) 40 gr

Tuz (2 çay kaşığı) 10 gr

Su (2 su bardağı)

Sumak (2 çay kaşığı) 5 gr

Un (1 çorba kaşığı) 15 gr


Tencerede eritilen tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun Soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun Bir kaşık un serpin ve 1-2 dakika tekrar kavurmaya devam edin Ilıtılmış suyu ekleyin ve ağır ateşte 45 dakika pişirin

Üzümü, balı ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin

Yemeğin üstüne, sıcak suda haşlanmış bademi ve jülyen doğranmış incirleri tavada sote yaparak yerleştirin ve servis yapın



Edirne Sarayı 1539

Semih Tezcan

Alıntı Yaparak Cevapla